FEFL HELPT SPORT- EN MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES

Wij zijn ervaren voetbaltrainers, die in de afgelopen 15 jaar in meer dan 20 landen onder de vlag van verschillende organisaties voetbalprojecten hebben ontwikkeld en uitgevoerd. Op veel van deze plekken in de wereld heerst grote armoede, gender discriminatie en zijn mensen verslaafd aan drugs. Ook onvoldoende middelen en een gebrek aan ruimte en faciliteiten zijn vaak grote belemmeringen om het spel te kunnen spelen. FEFL helpt en ondersteunt sport- en maatschappelijke organisaties bij het verder ontwikkelen van hun bewegingsprogramma’s.

Minder stilzitten en meer bewegen leidt tot een gezondere en vitalere samenleving met directe positieve gevolgen voor de leerprestaties op school. Daarbij richten wij ons op organisaties in landen, die voetbal als middel willen inzetten om de motorische en geestelijke ontwikkeling van kinderen te verbeteren. Wij maken voor clubs/organisaties een programma op maat, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor het Coach de Coach principe en life skills. Onze enthousiaste voetbaltrainers met hun jarenlange ervaring, kennis en expertise voeren op locatie van de organisatie het programma uit waarbij plezier, verbinding en ontwikkeling centraal staan.

Onze kracht

– FEFL zet de kracht van voetbal in om een goede gezondheid te bereiken. Lichaamsbeweging vermindert het risico op blessures en ziektes. Het moedigt aan om een actieve levensstijl aan te nemen en te behouden.

FEFL gebruikt voetbal om prestaties in het onderwijs te bevorderen. Elk kind heeft recht op goed onderwijs. Het  voetbalprogramma stelt kinderen in staat hun life skills te ontwikkelen ongeacht geslacht, huidskleur, seksuele voorkeur, afkomst of religie. Het leren omgaan met deze diversiteit draagt bij aan de ontwikkeling van het kind en welzijn van mensen.

“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”
Nelson Mandela

FEFL zet haar programma in als een middel om life skills te verbeteren van vrijwilligers, jeugdtrainers/coaches en bestuursleden binnen een
organisatie. Dit biedt kansen voor een betere positie binnen de eigen organisatie en op de arbeidsmarkt.

– FEFL ziet de populariteit en het universele karakter van voetbal als een belangrijk implementatiemiddel. Voetbal kan het opbouwen van netwerken en partnerschappen versnellen en versterken. Het verenigt en stelt in staat kennis met elkaar te delen. Door het structurele karakter en door intensief nationaal en internationaal samen te werken kan de impact van het voetbal op de samenleving in de wereld vergroot worden, waardoor sociale en economische verschillen verkleind worden.

ONS PROGRAMMA

"Everyone who remembers his own education remembers teachers, not methods and techniques. The teacher is the heart of the educational system"

Sidney Hook

– Stimuleert kinderen een actieve en gezonde levensstijl aan te nemen.

– Verbetert de life skills van kinderen, coaches, bestuursleden en ouders.

– Biedt een innovatief bewegingsprogramma aan in een speelse en stimulerende omgeving.

– Begeleidt en leidt jeugdtrainers/coaches op met als doel hen te voorzien van kennis en expertise om te integreren in een bestaande organisatie.

– Deelt kennis door het vergroten en versterken van ons netwerk en partnerschap.

– Promoot en wisselt innovatieve en succesvolle praktijkvoorbeelden uit, gericht op educatie, training en jeugd.

– Organiseert bijeenkomsten en bewustmakingsacties om draagvlak te creëren.

– Draagt bij bij aan talentontwikkeling, zelfvertrouwen en zelfontplooiing.

– Verbetert trainings- en wedstrijdomstandigheden om kinderen tegen gezondheids- en veiligheidsrisico’s te beschermen.

– Strijdt tegen grensoverschrijdende bedreigingen van de integriteit van voetbal, zoals discriminatie, racisme, doping, intolerantie en matchfixing.

Ons netwerk

Klik op de blauwe icoontjes voor meer informatie en foto’s.